Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Hoitokirjaan hoitajat kirjoittavat tarinoita ja täyttävät lomakkeita. Minä kommentoin tarinasi/lomakkeesi ja annan siitä hieman myös virtuaalieuroja, täten motivaatio kirjoittamiseen ei ehkä lopahda. 

Muistathan, että hevosemme eivät osaa lentää eikä niille ei kasva sarvea päähän. Tarinoissa ei myöskään hevonen saa loukkaantua kovin pahasti, pienet naarmut käyvät. 

Sitten vaan kirjottelemaan :D 

 

Lomake

Päivämäärä & kellonaika:

Sää:

Mitä teit tallilla? Teitkö esim. jotakin hoitohommia?:

Mitä puuhasit hoitsusi kanssa?:

Näitkö tallilla muita ihmisiä, keitä?:

 

Alhaalla on esimerkki lomakkeen täytöstä, lomake saattaa muuttua!

Hoitokirja  [ Kirjoita ]

Nimi: Stella

13.10.2018 11:10
Olin pyöräilemässä tallille. Katselin ympärilleni ja kuuntelin lintujen laulua. Huokaisin ja huomasin pian olevani tallilla. Pyöräilin kovempaa ja tallin pihalla hyppäsin pois pyörän kyydistä. Vein pyörän telineeseen ja juoksin Kaken pihatolle.
"Kake! Mitä sinulle kuuluu?" rapsutin Kakea korvan takaa.
Sen alahuuli alkoi roikkumaan. Naurahdin ja oikaisin sen riimua.
"Menen nyt siivoamaan karsinasi", hymyilin ja käännähdin.
Astelin reippaasti kohti tallia ja vein reppuni satulahuoneeseen. Sitten hain ulkoa kottikärryt ja nappasin myös talikon kyytiin. Sitten työnnin kottikärryt Kaken "tilapäiskarsinan" eteen ja avasin oven. Työnsin kottikärryt oven eteen ja pujahdin sisään. Siivosin kaikki lantakasat ja pissakohdat, sitten vein talikon jo pois. Palasin talliin ja tartuin kottikärryihin. Lähdin työntämään niitä kohti lantalaa.

Hain vielä harjan ja vettä. Aloin hinkkaamaan Kaken juoma-automaattia, aion pestä kaikki liat siitä pois. Sain hinkata pitkään, lika oli vuosien varrella pinkkautunut tiukkaan. Lopulta juoma-automaatti suorastaan kiilsi ja tyhjensin ämpärin. Sitten hain harjan ja lakaisin purut, jotka olivat tulleet käytävälle takaisin Kaken "tilapäiskarsinaan". Myös hämähäkkien seitit poistin kaltereista ja katosta. Seuraavaksi tein Kakelle nimikyltin. Siinä luki kaunokirjaimin:
Nimi: Rainbow Candy "Kake"
Rotu: Vuonohevonen
Sukupuoli: Ruuna
Hoitaja: Stella
Kiinnitin lapun karsinan oveen ja sitten lähdin kohti varustehuonetta. Avasin oven ja nappasin ämpärin, sienen ja Kaken suitset käteeni. Laskin sienen ja suitset penkille ja kävin täyttämässä ämpärin haalealla vedellä. Sitten kaivoin kaapista satulasaippuan ja valjasrasvan. Ensimmäiseksi purin suitset. Sitten kostutin kaikki osat vedellä ja pyyhkäisin sienellä satulasaippuaa. Aloin hinkkaamaan likaa, ja lopulta kastelin osat niin, että saippua lähtisi. Kuivasin osat ja levitin niihin hieman valjasrasvaa. Sitten kokosin suitset, mutta siinä ilmeni pari ongelmaa. Aluksi meinasin laittaa turparemmin väärin. Lopulta sain suitset kootuksi ja ripustin ne Kaken naulaan. Sitten siivosin jälkeni ja kaivoin repustani eväät. Aloin syömään niitä tyytyväisenä.

//En tehnyt kovin pitkää, sorry  .

Vastaus:

Joo tarina ei ollut kovin pitkä mutta se ei haittaa!
Sait hyvin tehtyä hoitohommia ja Kakekin on varmasti tyytyväinen.
Tarinassa huomasin jonkinverran 'sitten' -sanan toistoa niin yritä sitä hieman vähentää. Sitten -sanan voi vaikka korjata 'sen jälkeen' tms.
Muuten tarina oli oikein kivaa luettavaa!
Annan sulle jo luvan nousta Kaken selkään, olet nimittäin edennyt poniin tutustumisessa todella hyvin! Voit vaikka seuraavassa tarinassa mennä sileälle kokeilemaan minkälainen Kake on selästäkäsin.
Tästä tarinasta saat 8v€, hyvää työtä!

Nimi: Pelkotuoksu (Stella)

07.10.2018 09:08
Päivämäärä & kellonaika: 7.10.2018 kello 9.10

Sää: Sää oli syksyinen, oli lämmintä tuulta ja aurinko paistoi kirkkaasti. Pari perhosta vielä näin  .

Mitä teit tallilla: Harjasin Kaken (oli todella pölyinen ja kurainen) sekä putsasin kaviot. Syöttelin Kakea myös hieman tallin edustalla. Siivosin myös pihaton ja laitoin hevosten heinäverkon täyteen. Vaihdoin myös veden.

Mitä puuhasit hoitsusi kanssa: Syöttelin Kakea tallin edustalla ja hoidin sen.

Näitkö tallilla muita ihmisiä, keitä: Näin tallinomistajan. Hän oli kyllä aika kiireinen, ei ehditty vaihtamaan kuin pari sanaa.

Vastaus:

Osaat kyllä kirjoittaa näitä lomakkeitakin todella hyvin!!
Oli hyvä, kun harjasit Kaken ja annoit sen syödä viedä vihreää, ennen kuin lunta tulee. Toivottavasti ei ihan vielä kuitenkaan.
Pihaton siivoaminen olikin hyvä juttu ja saat siitä hieman ylimääräisiä v€
Lomakkeesta saat kaiken kaikkiaan 10v€ ja sitten pihattorahat 4v€ eli yhteensä 14v€!

Lomakkeista en anna niin paljon v€ kuin tarinoista ja tajusinkin, että olisin voinut antaa sinulle enemmän tuosta ensimmäisestä tarinasta, pahoittelut.

Nimi: Pelkotuoksu (Stella)

21.09.2018 17:38
Katselin Kakea tarhassaan. Se hirnahti nähdessään minut.
"Hei Kake!" huudahdin ja kaivoin taskustani porkkanan.
Kake ravasi luokseni ja nuuhki kättäni. Sitten se haistoi porkkanan ja nappasi sen kädestäni. Rapsutin sitä korvan takaa sen syödessä. Kun Kake oli syönyt, se jäi siihen rapsuteltavaksi. Sen alahuuli alkoi lörpöttämään.
"Minä taidan nyt mennä sisälle syömään", sanoin ja jätin Kaken tarhaan.
Astelin itsevarmoin askelin kohti tallia. Näin edessäni tallinpitäjän Liinan.
"Hei!" tervehdin häntä ja jatkoin kävelemistä kohti varustehuonetta.
Liina heilautti kättä ja käveli ulos tallista. Avasin varustehuoneen oven ja menin repulleni. Kaivoin sieltä eväsleipäni ja mehupulloni.
Asetuin istumaan penkille ja syömään juustokurkkuvoileipiäni.

Olin saanut juuri syödyksi ja otin naulakosta Kaken riimun sekä riimunnarun. Laitoin ne olalleni ja lähdin kävelemään kohti tallin ovea. Avasin ovet ja näin, kuinka mustia pilviä kerääntyi taivaalle.
"Hain nopeasti Kaken, ennen kuin alkaa satamaan." huokaisin ja juoksin Kaken tarhalle. Alkoi juuri ripottelemaan vettä. Kake seisoi portilla yksinään. Muut oltiin varmasti jo haettu. Sitten alkoikin satamaan kuin saavista kaatamalla. Pujahdin portin ali ja puin Kakelle riimun. Napsautin riimunnarun lukon riimuun ja avasin portin varovasti. Sitten talutin Kaken ulos tarhasta. Suljin portin varmuuden vuoksi ja napsautin sähköt pois päältä. Sitten lähdin taluttamaan hoitohevostani kohti tallia. Pieni jyrinä kuului kauempaa. Loppumatkan tallille juoksimme ja kun pääsimme oven eteen, avasin sen ja talutin Kaken sisään. Perässäni suljin oven ja sitten vein Kaken tyhjään, puhtaaseen karsinaan. Tyhjissä ja puhtaissa, ei kenenkään hevosen karsinoissa oli Kaken tarhakavereita. Ne hirnuivat, samoin muut.
"Onkos teillä nälkä", kysyin.
Hevoset hirnahtivat ja yksi potkaisi karsinan ovea.
"Hei! Loppu! Ruoka-aikanne ei ole vielä." sanoin topakasti ja potkiminen loppui.

Putsasin juuri Kaken harjoja. Ukkonen jyrisi edelleen ja vettä satoi kaatamalla.
"Ei tuo ikinä lopu", huokaisin ja harjasin juuriharjaa tallin lattiaa vasten.
Sain harjat putsatuksi ja vein en varustehuoneeseen. Kaken tarhakavereita vietiin juuri takaisin pihattoon.
"Voisin viedä sinutkin", huokaisin ja avasin karsinan oven.
Napsautin riimunnarun kiinni riimuun ja lähdimme talsimaan kaatosateeseen.
Liina avasi tarhan portin ja päästi muut edellä. Minä päästin Kaken sinne viimeisenä. Ne juoksivat heti sisälle suojaan. Sitten Liina sulki portin ja napsautti sähköt päälle.
"Minä taidan lähteä kotiin!" huikkasin ja juoksin tallille.
Laitoin riimun ja riimunnarun paikoilleen ja puin sadetakin päälle. Menin ulos ja talsin pyörälleni.
"Onneksi otin satulansuojuksen mukaani." sanoin ja otin sen pois.
Hyppäsin pyöräni selkään ja lähdin polkemaan kohti kotia.
"Tulen huomenna Kake." kuiskasin ja hymyilin.Stella ja Kake, 21.9.2018 & 17:41

Sää: Sää oli aluksi aurinkoinen, mutta myöhemmin alkoi satamaan ja ukkostamaan. Ukkonen onneksi kesti vain pari tuntia.

Mitä teit tallilla: Paijailin Kakea, hain sen välillä sisälle ja vein ukkosen laannuttua ulos. Putsasin myös Kaken harjat.

Mitä puuhasit hoitsusi kanssa: Paijailin, hain sisälle ja ukkosen laannuttua vein ulos. En oikein muuta ensimmäisenä hoitopäivänäni tehnyt.

Näitkö tallilla muita ihmisiä: Näin. Tallinomistajaa Liinaa näin pari kertaa. Myös Roosankin näin viemessä jotain Kaken pihattokaveria ulos.


//Tälläinen tarina ja lomake tällä kertaa  . Toivottavasti kelpaavat  .

Vastaus:

Jees, ensimmäinen tarina!  Tarina oli hauska ja sitä oli mukava lukea, kirjoitusvirheitä en löytänyt, kuin pari mutta eivät ne haittaa. Oli hyvä kun puhdistit Kaken harjat, sekin on tehtävä nimittäin aina välillä.
Lomake oli myös todella hyvä, vaikka sitä ei olisi tarvinnutkaan tehdä
Saat tarinasta 15v€

Nimi: Yada (ylläpitäjä)

05.07.2018 08:52
Yada ja Polle, 5.7.2018 & 15:30


Sää: Sää oli sateinen ja aurinko oli koko päivän pilvien takana piilossa.

Mitä teit tallilla: Tallilla autoin tallinomistajaa varustamaan pari hevosta ja sitten leikin tallikoiran kanssa. Syöttelin myös hetken aikaa Pollea pihalla ja siinä samalla söin itse.

Mitä puuhasit hoitsusi kanssa: Syöttelyn lisäksi taivuttelin Pollea karsinassa ruohotupsun avulla.

Näitkö tallilla muita ihmisiä: Joo näin. Tallinomistaja oli tallilla koko ajan, mutta sitten tallilla kävi myös paljon tuntilaisia ja muita hoitajia.


Tämmöinen esimerkki. Lomakkeen ei tarvitse olla juuri tälläinen vaan saat tehdä ihan omanlaisen, kunhan siitä saa selvää.


Ylägrafiikan kuva © Jason McKim (CC2.0 by-nc-sa)

©2019 Virtuaalitalli Sinisimpukka - suntuubi.com