Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tallin ympäristö

Sinisimpukan talli sijaitsee VirtuaaliSuomessa kauniissa metsämaisemassa. Tarkemmin sanottuna talli sijaitsee Kirkkonummella, josta Helsinkiin ajaa vain vajaat 45 minuuttia. Matkan varrella on myös kotoisa kahvila, jonka piha on keväisin värikäs kukkien ansiosta. Tallipihaan astuttua on vastassa kaksi koiraa ja ehkäpä myös kissa, jos hän nukkumiseltaan kerkeää. Koiria ei tarvitse pelätä, ne ovat vain innokkaita, kun uusia vieraita saapuu. 

Pihapiirissä näkyy monta tarhaa ja niiden perällä puinen hirsirakennus. Rakennus näyttää ulkoapäin kodikkaalta ja sisältä se on vieläkin kodikkaampi, uskokaa tai älkää. Rakennusta kutsutaan nimellä aitta ja sitä käytetään leiriläisten oleskelutalona. Aitasta löytyy viisi makuuhuonetta, neljä hieman pienempää ja yksi isompi. Ei toki unohdeta keittiötä, vessaa tai olohuonetta, jossa on mukava katsella Netflixistä sarjoja. Lähellä aittaa könöttävät tukevasti, sekä kenttä että maneesi. Kentältä löytyy tasainen hiekkapohja, jota kastellaan aika ajoin, jotta hevosten tai ihmistenkään kasvot eivät ole ihan hiekan kuoruttamat tunnin jälkeen. Pimeän tullen kentälle saa myös valot, joten ei huolta. Maneesi on aivan kentän vieressä, jonne on kulku vasemmalta puolelta pitkää sivua. Maneesista löytyy katsomo, sekä pieni maneesikahvila. Kahvila on aukisin kello 15-21, joten sieltä varmasti kerkiää ostamaan herkkuja. Tallin seinään on kiinnitetty aita, jonka sisäpuolelta löytyy suurikokoinen pihatto. Pihattoon mahtuu, jopa 10 hevosta, mutta Sinisimpukassa taidetaan pärjätä hieman pienemmällä luvulla. Pihaton lattialla on kuivikkeena hamppua ja seiniltä löytyy pari suolakiveä. Nurkista löytyy vesisaaveja. Hevoset saavat yleensä kävellä vapaasti pihaton ja tarhan väliä, mutta illan tullen hevoset lukitaan pihattoon. Pihaton läheisyydestä löytyy vielä omistajan talo, sekä rantamökit. Rannan läheisyydestä löytyy tosiaan kolme mökkiä, joita käytetään myös leirien aikana ja kyllähän niitä saa vuokratakin. Mökkien keskeltä löytyy nuotio, jossa on mukava kertoa kummitustarinoita ja paahtaa ystävien kanssa vaahtokarkkeja. Järvi on hiekkapohjainen ja siinä on mukava sekä uida, että kahluuttaa hevosia. Omistajan talo sijaitsee tallin läheisyydessä ja on tilava koko omistaja perheelle. Siitä ette tarvitse niin paljon tietoa :D

       

 

Talli

Talli ei ole kovin suuri, mutta kyllä siellä hyvin mahtuu touhuamaan hevosten kanssa. Heti ensimmäiseksi, kun astut sisään näet vasemmalle oven, jossa lukee 'toimisto'. Tallikissan lisäksi toimistossa majailee yleensä tallinomistaja, joka tekee paperihommia tai kirjoittaa päivän tuntihevosia.Toimiston vieressä on satulahuone, josta löytyy hevosten varusteiden lisäksi hoitajien kaapit sekä wc. Satulahuoneessa on myös helppo pestä kuolaimet tunnin jälkeen. Rehuhuone ja kuivikehuone löytyvät käytävän perältä vastakkain. Muistattehan, että hevosille ei saa antaa mitään ruokaa ilman omistajan lupaa! :)
Rehuhuoneen vieressä on suurikokoinen lantala, jonka traktori käy aina välillä tyhjentämässä. Ilmoitustaulu löytyy satulahuoneesta, siinä lukee päivän tuntilista, sekä muita tärkeitä ilmoituksia. 
Sinisimpukassa on myös pesupaikkoja kolme. Yksi niistä on melassipesari, johon ei viedä hevosia ollenkaan. Melassivettä annetaan aina tunnin jälkeen, poneille puolikas kauhallinen ja hevosille kokonainen. Talvella veden kuuluu olla lämpöistä.
Kaksi muuta pesukarsinaa ovat sitten hevosille tarkotettuja. Molemmista löytyy vesiletku ja kylmäysletkut, joilla on kätevä kylmätä hevosen jalat.
 Käytävän päädyssä, jossa on hevosten karsinat on pariovi josta hevoset kulkevat kentälle ja maneesiin. Huomioikaa, että aina klo 16-20 välisinä tasatunteina tulee tunneilta hevosia sisälle, eihän siis törmäillä.

       

Kuvat © Pixabay

 

Muuta hyödyllistä

 

Päiväjärjestys:

Kello 8 Aamuruokinta (kaura ja heinä)
Kello 9 Hevoset tarhoihin ja karsinoiden siivousta
Kello 13 Hevosille heinät ja vesien tarkistus tarhoista
Kello 15 Tunneille menevät hevoset sisälle (Tunnit 16-20)
Kello 18 Iltaruokinta (mössöt ja heinät)
Kello 19  Loput hevoset sisälle
Kello 21 Talli kiinni

 

Karsinapaikat:

1. Sippe         2. Freya         3. Lady         4. Carppi         5. Riisi

     6. Vikke         7.          8.          9.          10.          11.

Iso 1.          Iso 2.          Iso 3.

 

Pihattolaiset: Kake, Pepsi ja Hipsu

 

Tarhapaikat:

A) Lady, Sippe
B) Freya, Carppi
C) Riisi, Vikke
D)
E)
F)
G)

Loput tarhat ovat poissa käytöstä!

 

 

 


Ylägrafiikan kuva © Jason McKim (CC2.0 by-nc-sa)

©2019 Virtuaalitalli Sinisimpukka - suntuubi.com